מתכון

כרשות ופול ביין לבן וחמאה

כרשה הולכת מצוין עם יין לבן וחמאה, הם מוציאים ממנה רכות ומתיקות שהופכת אותה למעדן. מנה מנצחת על שולחן החג

אפריל 2019
כרשות ופול ביין לבן וחמאה של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
כרשות ופול ביין לבן וחמאה של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות.

2

מסדרים כרשות ושום ירוק בתבנית אפייה עמוקה ומפזרים מעל פול. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים קלות. מכסים את הכלי ברדיד אלומיניום ואופים כ־25 דקות עד שהכרשות רכות מאוד. מעלים את הטמפרטורה ל־220 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום וצולים 12־15 דקות עד שהכרשות משחימות.

3

מסדרים את הירקות בצלחת הגשה, מפזרים עלי רוקט ומתבלים בשמן זית ומיץ לימון. יוצקים מעט מנוזלי הבישול על הירקות. מגררים מעל אבן יוגורט. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.