מתכון

לאפה ביתית

פברואר 2016
לאפה ביתית. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
לאפה ביתית. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

לא צריך תנור – קולים עיגולי בצק במחבת עד שהם הופכים למאפים ריחניים וחרוכים בקצוות

לא צריך תנור – פשוט קולים עיגולי בצק במחבת, עד שהם הופכים למאפים ריחניים וחרוכים בקצוות. אפשר להכפיל כמויות, לקלות ולהקפיא.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

לשים את כל החומרים מלבד שמן הזית במיקסר במשך 10 דקות עד שהבצק גמיש ורך. מחלקים ל-4 כדורים שווים, מכסים במגבת ומתפיחים שעה.

2

סמוך להגשה מרדדים כל כדור על משטח מקומח לפיתה שטוחה ככל האפשר (שואפים לקוטר 22 ס”מ).

3

מחממים מחבת ברזל כבדה או פלאנצ’ה עם 2 כפות שמן זית. מניחים עיגול בצק וקולים 2 דקות מכל צד, עד שהלאפה משחימה מעט ומתקשה. חוזרים על הפעולה עם שאר העיגולים. מוסיפים מעט שמן אם צריך.