מתכון

לביבות ברוקולי וקוטג'

לביבות שהן בעצם הכלאה בין לביבה, פנקייק וקציצת ירק

אוגוסט 2019
לביבות ברוקולי וקוטג' של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
לביבות ברוקולי וקוטג' של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב

משתמשים בקוטג' עם 4% שומן לפחות ורצוי יותר. בכל מקרה הלביבות האלו יתאימו לכל ארוחה ביום – תלוי עם תגישו אותן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים למעט שמן הזית בקערה לבלילה אחידה.

2

מחממים כף שמן זית במחבת בקוטר של כ־25 ס"מ מעל אש בינונית. מטגנים את הפנקייקים במחבת (3 כפות בלילה ליצירת פנקייק אחד) כשלוש דקות מכל צד להשחמה. אחרי כל מחזור טיגון מוסיפים כף שמן למחבת. מפזרים מעל הפנקייק שמיר קצוץ ומגישים לצד שמנת חמוצה.

מתוך סיפרה החדש של עדינה זוסמן: Sababa: fresh, sunny flavors from my Isreaeli kitchen, Adeena Sussman. הוצאת פינגווין, 368 עמ', להשיג בסטימצקי ובחנויות ספרים מקוונות/

עטיפת הספר "Sababa" של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
עטיפת הספר "Sababa" של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב