מתכון

לביבות דלעת וגזר עם חזה אווז וסלט שומר

אוגוסט 2019
2 דירוגים
לביבות דלעת וגזר עם חזה אווז וסלט שומר של שף אוראל קמחי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
לביבות דלעת וגזר עם חזה אווז וסלט שומר של שף אוראל קמחי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

אם החלטתם להמיר מסיבת חנוכה בארוחה ליד שולחן, הלביבות המתקתקות האלה יכולות להיות מנת פתיחה מרשימה

לפני ההגשה מניחים על כל לביבה פרוסות דקות של חזה אווז צלוי ומסביב יוצקים ציר בקר מרוכז. סלט השומר נותן למנה זריקת רעננות. אם זמנכם קצר אך בכל זאת בא לכם על אפקט ה"וואו״, אפשר להחליף את חזה האווז הצלוי בפרוסות של חזה אווז מעושן (קונים נתח שלם, לא נקניק) ולוותר על ציר מרוכז מסביב ללביבה.

במקום ציר בקר מרוכז אפשר להגיש את הלביבות עם רוטב יין: מביאים לרתיחה במחבת 1/2 ליטר יין אדום יבש עם 3 כפות סוכר ומבשלים 7-5 דקות על להבה גבוהה עד ש- 2/3 מהיין מצטמצם והציר מסמיך. מוסיפים 20 גרם חמאה וטורפים עד שהחמאה נטמעת. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון

לחזה אווז צלוי

לסלט שומר

לציר מרוכז

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את תערובת הלביבות

2

אופים דלעת 40 דקות עד שהיא משחימה ומתרככת. מצננים מעט ומועכים לפירה גס.

3

מגררים גזרים על פומפייה גסה ומוסיפים לפירה יחד עם שאר החומרים. מערבבים לתערובת אחידה. בשלב זה אפשר לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולשמור את התערובת במקרר עד לילה.

4

יוצרים לביבות פחוסות בקוטר 5 ס"מ ומכינים קערה עם ביצים טרופות וצלחת עם פירורי לחם.

5

מחממים מחבת טפלון עם כף שמן. טובלים את הלביבות בביצה ואח"כ בפירורי לחם ומטגנים בסבבים 2 דקות מכל צד להשחמה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

6

בסמוך להגשה מכינים סלט שומר וציר מרוכז וצולים חזה אווז: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה קטנה.

7

מביאים לרתיחה ציר בקר במחבת ומבשלים 6-5 דקות על להבה גבוהה עד שהוא מסמיך ומצטמצם במחצית.

8

מסירים חלק משכבת השומן של חזה האווז, כך שתישאר שכבה של 1/2 ס"מ. חורצים אותה שתי וערב בלי לפצוע את שכבת הבשר.

9

מחממים מחבת יבשה וצורבים את חזה האווז 5 דקות על צד השומן ועוד 2 דקות על הצד השני לדרגת מדיום-רייר (אם רוצים קצת יותר צלוי, מוסיפים 2 דקות לצד השני). פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומתבלים במלח ופלפל.

10

מניחים לביבה חמה על צלחת הגשה ויוצקים סביבה 3-2 כפות רוטב ציר מרוכז. מניחים מעל 3 פרוסות חזה אווז וכף סלט שומר.