מתכון

לביבות דלעת וקינואה

את הלביבות האלה אפשר להכין מכל דגן מבושל שיש לכם בבית - אורז, בורגול, קינואה או אפילו דוחן

31,589 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
לביבות דלעת וקינואה. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
לביבות דלעת וקינואה. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

חובבי קינואה מוזמנים ליהנות מהמתכון כמו שהוא. אבל אם המילה קינואה מעבירה אתכם על דעתכם, אתם יכולים להחליף אותה בכמות זהה של אורז או בורגול מבושלים, שייתנו לקציצות אפקט דומה למדי. מחפשים אתגרים? נסו להכין אותן עם דוחן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מבשלים קינואה ב-2 כוסות מים כ-25 דקות עד לריכוך. מסננים אם נשארו נוזלים.

3

במקביל אופים קוביות דלעת 20-15 דקות בכלי מכוסה, עד שהן מתרככות. מצננים.

4

מטגנים בצל במחבת טפלון עם כף שמן שומשום וכף שמן קנולה 5-3 דקות או עד להזהבה. שומרים את המחבת להמשך.

5

מעבדים את הדלעת האפויה עם הבצל המטוגן, עשבי תיבול, שום וביצה במעבד מזון עד לקבלת מחית. מעבירים את התערובת לקערה.

6

מוסיפים את הקינואה, תבלינים, פירורי לחם וקמח ומערבבים. מניחים בצד ל-5 דקות.

7

בינתיים מחממים מעט שמן במחבת טפלון (אפשר לרסס בספריי שמן).

8

מלבבים לביבות בעזרת הידיים ומטגנים על אש בינונית כ-4 דקות, עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מניחים על נייר סופג.