אבקת הסודה לשתייה גורמת לתערובת להתרכך ולהתפרק, ולכן אופים מיד. אפשר כמובן גם לטגן את הלביבות ורצוי בשמן עמוק. הלביבות טובות בפיתה עם טחינה וסלט ונהדרות גם ככה, לצד סלט הדרים ועלי שומר וטחינת כורכום והדרים (ראו מתכונים למטה).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים את השעועית בשפע מים 24 שעות, ובמהלכן מסננים ושוטפים את השעועית בכל 6 שעות. בתום ההשריה שוטפים ומסננים.
2
מעבירים את השעועית למעבד מזון, מוסיפים את כל יתר החומרים וטוחנים לעיסה גרגירית.
3
מצננים את העיסה במקרר 20 דקות להתגבשות.
4
בינתיים מחממים תנור ל־200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן זית.
5
בידיים רטובות יוצרים מהעיסה כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג, מועכים את הכדורים לדיסקיות, מעבירים לתבנית, מרססים או מתיזים מעט שמן זית ומעבירים לתנור. אופים 12 דקות או עד שהלביבות מזהיבות.
כך מכינים סלט שומר והדרים (2-4 מנות):
מערבבים 1/2 אשכולית אדומה קלופה, מחולקת לפלחים ומפולטת, 3־4 פלחי פומלה, 1/2 תפוז קלוף ומפולט, 1/2־1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ, חופן עלי שומר, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, מיץ סחוט מ־1/2 לימון, 2 כפות שמן זית ו־1/2 צרור עלי ארוגולה חתוך גס בקערה רחבה.
כך מכינים טחינת הדרים וכורכום טרי:
טורפים 2/1 כוס טחינה איכותית עם מיץ מ־1/2 קלמנטינה ומיץ מ־1/2 לימון. מוסיפים כפית כורכום טרי מגורר, 1/4 כפית מלח ו־1/4 כוס מים קרים וטורפים לאיחוד.