מתכון

לביבות תפוחי אדמה דקיקות של מרגיט

נובמבר 2019
2 דירוגים
לביבות תפוחי אדמה דקיקות של מרגיט של רינת צדוק. צילום: שני בריל
לביבות תפוחי אדמה דקיקות של מרגיט של רינת צדוק. צילום: שני בריל

8 ימים של לביבות מדי ערב ולא נמאס. לא כי יש בהן פטנט, אלא משום שהן קלילות ועדינות, רכות מבפנים ופריכות מבחוץ

 ההצלחה שלהן טמונה בדיוק בפשטות הזאת. הכי טוב כמובן לאכול אותן מיד כשהן יוצאות מהמחבת לצד רסק טרי של תפוחי עץ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים תפוחי אדמה מגוררים במסננת ולוחצים כנגד הדפנות כדי לסחוט נוזלים. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה.

2

יוצקים שמן זית למחבת רחבה עם תחתית מונעת הדבקה ובעלת שוליים גבוהים, לגובה של כ־1/4 מהמחבת.

3

לוקחים כף שטוחה מתערובת תפוחי האדמה ומורידים למחבת בעזרת כף נוספת. משטחים את פני הלביבה בעדינות עם גב הכף לדיסקית שטוחה. מטגנים כ־2 דקות לקבלת גוון זהוב (מרימים מעט בעזרת מרית לבדוק), הופכים ומטגנים את הצד השני כ־2 דקות. מוציאים בעזרת מרית לצלחת מרופדת נייר אפייה. מטגנים כך את כל התערובת.

4

מגררים את תפוחי העץ במגררת דקה (ממש לפני ההגשה אחרת הם משחירים). מגישים את הלביבות החמות לצד הרסק.