מתכון

לביבות תפוחי עץ ומייפל עם פקאנים בקרמל מלוח

אוגוסט 2019
1 דירוגים
לביבות תפוחי עץ ומייפל עם פקאנים בקרמל מלוח של שף אוראל קמחי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
לביבות תפוחי עץ ומייפל עם פקאנים בקרמל מלוח של שף אוראל קמחי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

בסוף הארוחה מניחים במרכז השולחן מגש לביבות וסביבו מפזרים צלוחיות עם התוספות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפקאנים בקרמל

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים פקאנים בקרמל

1

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מוסיפים אגוזים ומערבבים עם כף עץ כ- 2 דקות עד שנוצרת על האגוזים שכבה לבנה דקה. מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עד שהאגוזים מקבלים מעטפת דקה של קרמל.

2

מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומערבבים. מפזרים בשכבה אחידה על נייר אפייה ומצננים.

מכינים את הלביבות

3

מגררים תפוחים על פומפייה גסה וסוחטים היטב את הנוזלים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. בשלב זה אפשר לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולשמור במקרר עד לילה.

להגשה

4

יוצרים לביבות בקוטר 5 ס"מ. מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה ומטגנים את הלביבות 3-2 דקות מכל צד להזהבה יפה.

5

מסדרים לביבות על צלחות הגשה, יוצקים כף מייפל על כל אחת, מסדרים 4-3 פרוסות תפוח ומפזרים מעט פקאנים מקורמלים.