מתכון

לזניה כרשה ועגבניות

לזניה צמחונית קלילה, שקסמה טמון בשילוב הנפלא של כרשה, עגבניות וזיתים

ספטמבר 2021
לזניה כרישה ועגבניות של אורלי פלאי־ברונשטיין. ,תמונה: shutterstock
לזניה כרישה ועגבניות של אורלי פלאי־ברונשטיין. ,תמונה: shutterstock

המתכון מותאם לתבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשאמל

לרוטב עגבניות

אופן ההכנה

מכינים בשאמל

1

ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח וטורפים כדקה ליצירת רביכה. יוצקים חלב בהדרגה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-7 דקות תוך כדי ערבוב עד שמסמיך. מתבלים באגוז מוסקט.

2

מכבים את הלהבה, מוסיפים גבינה ומערבבים עד שהיא נטמעת ברוטב. מתבלים במלח לפי הצורך.

מכינים רוטב עגבניות ומבשלים כרשה

3

מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים שום ומטגנים דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים עגבניות ושמנת ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מתבלים במלח, פלפל וסוכר.

4

מבשלים כרישה במי מלח רותחים כ-10 דקות וסוחטים היטב.

מרכיבים את הלזניה ואופים

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

מורחים בתבנית שכבה של רוטב עגבניות ובשאמל ומערבבים קלות. מניחים מעל 2 עלי לזניה ויוצקים שכבה של רוטב עגבניות ושל בשאמל. מפזרים את הכרישה וזיתים ומפוררים גבינה. מכסים ברוטב עגבניות ובשאמל ומניחים את עלי הלזניה הנותרים. מסיימים עם רוטב עגבניות ובשאמל.

7

אופים 40-35 דקות עד שעלי הלזניה מבושלים.