מתכון

לחם בירה

אוגוסט 2019
3 דירוגים
לחם בירה של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה
לחם בירה של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה

טעמי התסיסה של הבירה מייצרים אפקט מחמצת המעניק ללחם טעם עשיר ומרקם מצוין

להכנת המנה יש צורך בתבנית לחם או אינגליש קייק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־190 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.

2

יוצקים בירה לקערה ומניחים ל־15-10 דקות עד שהגזים מתנדפים.

3

מוסיפים לבירה סוכר, קמח תופח, גבינת צ'דר ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק גס ופירורי.

4

מניחים את הבצק בתבנית ויוצקים עליו חמאה מומסת.

5

אופים כשעה עד שהלחם שחום. מצננים כ- 7 דקות ומחלצים מהתבנית. שומרים עטוף במקום קריר עד 4 ימים.