מתכון

לחם בעג׳ין

בצק מהיר ללא שמרים או התפחה שמעליו שכבה דקיקה של תבשיל בשר וירקות -כמנת פתיחה, נשנוש או ארוחת ערב זוגית

מרץ 2019
לחם בעג'ין, מסעדת רולא. צילום: רן בירן
לחם בעג'ין, מסעדת רולא. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לבשר

אופן ההכנה

מכינים בצק

1

לשים את כל חומרי הבצק לבצק חלק, אחיד וגמיש ומניחים בצד ל- 10 דקות.

מכינים בשר

2

טוחנים במעבד מזון את כל החומרים פרט לבשר לקבלת תערובת אחידה. מפוררים את הבשר בקערית נפרדת ומוסיפים פנימה, מערבבים לאיחוד.

מעצבים ואופים

3

מחממים תנור ל-250 מעלות. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים (כ-60 גרם האחד). מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 30 ס״מ (ובעובי של כ-1 מ״מ). מורחים על הבצק כף מתערובת הבשר בשכבה דקה ואחידה ואופים כ-5 דקות עד שהבשר משחים והבצק הופך זהוב.

מה דעתו של שף מועין חלבי על המטבח השאמי והמטבח הישראלי במדור מעבד מזון של אלון הדר

עוד מתכונים של שף מועין חלבי (רולא) בהשראת המטבח השאמי:

פאתה

ממרח מחמארה