מתכון

לחם בעג׳ין

מרץ 2019
1 דירוגים
לחם בעג'ין, מסעדת רולא. צילום: רן בירן
לחם בעג'ין, מסעדת רולא. צילום: רן בירן

בצק מהיר ללא שמרים או התפחה שמעליו שכבה דקיקה של תבשיל בשר וירקות -כמנת פתיחה, נשנוש או ארוחת ערב זוגית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

לבשר

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בצק

1

לשים את כל חומרי הבצק לבצק חלק, אחיד וגמיש ומניחים בצד ל- 10 דקות.

מכינים בשר

2

טוחנים במעבד מזון את כל החומרים פרט לבשר לקבלת תערובת אחידה. מפוררים את הבשר בקערית נפרדת ומוסיפים פנימה, מערבבים לאיחוד.

מעצבים ואופים

3

מחממים תנור ל-250 מעלות. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים (כ-60 גרם האחד). מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 30 ס״מ (ובעובי של כ-1 מ״מ). מורחים על הבצק כף מתערובת הבשר בשכבה דקה ואחידה ואופים כ-5 דקות עד שהבשר משחים והבצק הופך זהוב.

מה דעתו של שף מועין חלבי על המטבח השאמי והמטבח הישראלי במדור מעבד מזון של אלון הדר

עוד מתכונים של שף מועין חלבי (רולא) בהשראת המטבח השאמי:

פאתה

ממרח מחמארה