מתכון

"לחם הפתעה" ממולא צ'דר, שום ועשבי תיבול

ינואר 2019
2 דירוגים
"לחם הפתעה" ממולא צ'דר, שום ועשבי תיבול של פאולין שובל. צילום: איתן וכסמן
"לחם הפתעה" ממולא צ'דר, שום ועשבי תיבול של פאולין שובל. צילום: איתן וכסמן

מנת שרינג נפלאה, פשוטה ומרשימה בו זמנית. אם לא מצאתם צ'דר במקרר, כל גבינה אחרת תתאים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה קטנה שום, עלי אורגנו וחמאה מומסת. שומרים בצד. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2

מערבבים בקערה את הגבינה המגוררת עם גבינת שמנת, פסטו, צ'ילי, זיתים ובצל ירוק. מתבלים במעט מלח ופלפל.

3

חותכים בחלקו העליון של הלחם חתכים אלכסוניים לא עמוקים (3־4 ס"מ) בצורת רשת שתי וערב, במרחק של 2-3 ס"מ בין החתכים. דוחסים ממלית הגבינות בחריצים שנוצרו בחלקה העליון של כיכר הלחם. שמים את הכיכר על מגש אפייה ומברישים מעל בחמאה המומסת והמתובלת.

4

אופים בתנור במשך 20 דקות, או עד שהגבינה נמסה והלחם הופך להיות מעט פריך.

להגשה

5

מגישים מיד כל עוד המאפה חם.

6

טיפ: ניתן להכין את כל השלבים מראש ולאפות בסמוך לזמן ההגשה.