מתכון

לחם זוקיני, יוגורט וקלמטה

2 דירוגים
לחם זוקיני, יוגורט וקלמטה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
לחם זוקיני, יוגורט וקלמטה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מאפה פיקנטי, שנחמד להגיש אותו חמים עם חמאה טובה בצד

Zucchini bread אמיתי הוא עוגה, שמגיעה אלינו (יחד עם עוגת הגזר והדלעת) ממסורת האפייה האמריקאית.

גיוון: אפשר להכין את הלחם גם מקישואים, אבל בגלל תכולת המים היותר גבוהה שלהם חשוב במיוחד לסחוט אותם היטב מהנוזלים לאחר הגירור.

תבנית אינגליש קייק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.

2

מערבבים את החומרים הרטובים בקערה.

3

מערבבים את החומרים היבשים בקערה שנייה.

4

מאחדים את שתי התערובת במינימום ערבוב, רק עד ששתי המאסות מתאחדות (לא נורא אם נשארים מעט גושים). יוצקים לתבנית.

5

אופים 55-50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים ושולפים מהתבנית לצינון מוחלט.

6

הלחם נמצא בשיאו בסמוך לאפייה. למחרת חייבים לחמם או לקלות בטוסטר.