גיוון: ללחמניות עשירות בטעם חמאתי ועם מעטה מבריק, מברישים את הלחמניות הלוהטות בחמאה רכה מייד כשהן יוצאות מהתנור.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להברשה וציפוי:
אופן ההכנה
1
שמים מים, שמרים וסוכר בקערת מיקסר ומערבבים עם כף עץ. מניחים ל-3 דקות עד שמופיעות בועות קטנות. מוסיפים חמאה, מלח ושני סוגי קמח ולשים עם וו לישה כ-7 דקות לקבלת בצק אחיד ודביק.
2
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3
מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
4
מחלקים את הבצק ל-20 חלקים במשקל כ-50 גרם כל אחד. מכדררים כל חלק לכדור ומניחים בתבנית במרווחים של כ-4 ס”מ. מברישים בחמאה רכה ומפזרים מלח ים אטלנטי. מניחים ל-15 דקות.
5
מחממים תנור ל-200 מעלות.
6
אופים 20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.