מתכון

לחמניות בית ספר בריאות

נובמבר 2016
5 דירוגים
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

לחמניות בגודל מושלם, פשוטות מאוד להכנה. הן עשויות עם קמח כוסמין בריא, שמוסיף גם מעט מתיקות

גיוון: ללחמניות עשירות בטעם חמאתי ועם מעטה מבריק, מברישים את הלחמניות הלוהטות בחמאה רכה מייד כשהן יוצאות מהתנור.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להברשה וציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים מים, שמרים וסוכר בקערת מיקסר ומערבבים עם כף עץ. מניחים ל-3 דקות עד שמופיעות בועות קטנות. מוסיפים חמאה, מלח ושני סוגי קמח ולשים עם וו לישה כ-7 דקות לקבלת בצק אחיד ודביק.

2

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3

מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

4

מחלקים את הבצק ל-20 חלקים במשקל כ-50 גרם כל אחד. מכדררים כל חלק לכדור ומניחים בתבנית במרווחים של כ-4 ס”מ. מברישים בחמאה רכה ומפזרים מלח ים אטלנטי. מניחים ל-15 דקות.

5

מחממים תנור ל-200 מעלות.

6

אופים 20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.