מתכון

לחמניות דובדבנים, מרווה וריקוטה

לחמניות ריקוטה, מרווה ודובדבנים רכות ואווריריות, שמגישים למרכז השולחן כמנה ראשונה או לפני הקינוח

2,413 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2022
לחמניות דובדבנים, מרווה וריקוטה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: TRE'S TABALEWARE
לחמניות דובדבנים, מרווה וריקוטה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: TRE'S TABALEWARE

הלחמניות האלה מתוקות-מלוחות, כך שהן יכולות ללוות ארוחה או את צלחת הגבינות שבסופה.אם אין דובדבנים טריים – השתמשו במשומרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למילוי

אופן ההכנה

1

לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים 10 דקות לבצק רך ונוח לעבודה. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

2

מחלקים את הבצק ל־20 חלקים שווים. משטחים מעט חלק מהבצק, מניחים במרכזו 4 חצאי דובדבנים, 2 עלי מרווה וכפית ריקוטה, סוגרים לכיס ומגלגלים לכדור. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי.

3

משמנים קדירה ומסדרים בתוכה את כדורי הבצק. עוטפים מכסה במגבת לחה, מכסים את הקדירה ומתפיחים את הלחמניות שעה נוספת.

4

מחממים תנור ל־200 מעלות.

5

מסירים את המגבת, מכסים שוב את הקדירה ואופים את הלחמניות 10 דקות. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות להשחמה.