מתכון

לחמניות דובדבנים, מרווה וריקוטה

לחמניות מתוקות-מלוחות רכות ואווריריות, שיכולות לעבוד גם כמנה ראשונה וגם לפני הקינוח

יוני 2022
לחמניות דובדבנים, מרווה וריקוטה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: TRE'S TABALEWARE
לחמניות דובדבנים, מרווה וריקוטה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: TRE'S TABALEWARE

הלחמניות האלה מתוקות-מלוחות, כך שהן יכולות ללוות ארוחה או את צלחת הגבינות שבסופה.אם אין דובדבנים טריים – השתמשו במשומרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

אופן ההכנה

1

לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים 10 דקות לבצק רך ונוח לעבודה. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

2

מחלקים את הבצק ל־20 חלקים שווים. משטחים מעט חלק מהבצק, מניחים במרכזו 4 חצאי דובדבנים, 2 עלי מרווה וכפית ריקוטה, סוגרים לכיס ומגלגלים לכדור. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי.

3

משמנים קדירה ומסדרים בתוכה את כדורי הבצק. עוטפים מכסה במגבת לחה, מכסים את הקדירה ומתפיחים את הלחמניות שעה נוספת.

4

מחממים תנור ל־200 מעלות.

5

מסירים את המגבת, מכסים שוב את הקדירה ואופים את הלחמניות 10 דקות. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות להשחמה.