הלחמניות האלה מתוקות-מלוחות, כך שהן יכולות ללוות ארוחה או את צלחת הגבינות שבסופה.אם אין דובדבנים טריים – השתמשו במשומרים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למילוי
אופן ההכנה
1
לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים 10 דקות לבצק רך ונוח לעבודה. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
2
מחלקים את הבצק ל־20 חלקים שווים. משטחים מעט חלק מהבצק, מניחים במרכזו 4 חצאי דובדבנים, 2 עלי מרווה וכפית ריקוטה, סוגרים לכיס ומגלגלים לכדור. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי.
3
משמנים קדירה ומסדרים בתוכה את כדורי הבצק. עוטפים מכסה במגבת לחה, מכסים את הקדירה ומתפיחים את הלחמניות שעה נוספת.
4
מחממים תנור ל־200 מעלות.
5
מסירים את המגבת, מכסים שוב את הקדירה ואופים את הלחמניות 10 דקות. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות להשחמה.