הלחמניות האלה מגניבות פעמיים – פעם ראשונה כי מדובר בלחמניות חלב רכות ואווריריות שממש כיף לאכול, ופעם שנייה בזכות ציפוי עדין, שמעניק להן מראה מנומר וקראנצ'יות עדינה וכיפית. הן נפלאות לכריכים ואפילו כלחמניות המבורגר מצודדות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
לשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה כ־10 דקות עד קבלת בצק חלק ומבריק.
2
מעבירים את הבצק לקערה נקייה מקומחת קלות, מכסים במגבת או שקית גדולה ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה, עדשהבצק מכפיל את נפחו.
לקראת סוף ההתפחה מכינים את הציפוי
3
מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי לתערובת נוזלית מעט, אבל יציבה מספיק כדי לא לנזול מהלחמניות. אם הציפוי נוזלי מדי, מוסיפים מעט קמח אורז. מכסים את הציפוי ומניחים בצד ל־15־20 דקות.
4
מחלקים את הבצק לשישה־שמונה כדורים ומסדרים אותם בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
5
מורחים באמצעות כף שכבת ציפוי בעובי של כ־1 ס"מ על כל לחמנייה (שימו לב, אם הציפוי דק מדי הוא לא מתבקע יפה כמו בתמונה).
6
מתפיחים בטמפרטורת החדר כ־20 דקות, עד שהציפוי מתבקע מעט. בינתיים מחממים תנור ל־190 מעלות.
7
אופים את הלחמניות 25־30 דקות, עד שהן מזהיבות והציפוי מתבקע יפה.
המתכון מתוך הספר "בייקרי 365 וחברים" של דרור כהן, הוצאה עצמית, 216 עמ', 149 שקלים. הספר זמין לרכישה באתר: bakery365.co.il