מתכון

לחמניות שוקולד וטופי קרמל

אוקטובר 2019
1 דירוגים
לחמניות שוקולד וטופי קרמל של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
לחמניות שוקולד וטופי קרמל של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

הן מפתיעות בטעם המורכב שלהן, שהוא לא רק מתוק אלא גם מעט מריר בזכות אבקת הקקאו

כאן, בזכות המתינות ונוחות העבודה של בצק הפיצה, יכולתי קצת להשתולל והוספתי להן שוקולד קצוץ וסוכריות טופי, שהפכו אותן למאפי שחיתות קטנים.

לבצק פיצה בסיסי לקינוחים

שימו לב: זמן ההכנה לא כולל זמן הכנת הבצק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להברשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. משטחים את הבצק עם הידיים על משטח עבודה מקומח ומניחים מעליו שוקולד וסוכריות. מקפלים את הבצק ולשים מעט לפיזור אחיד של הסוכריות והשוקולד.

2

מחלקים את הבצק ל–6 חלקים במשקל כ–150 גרם כל אחד ויוצרים כדורים. מניחים בתבנית במרווחים לתפיחה של שעה.

3

בינתיים מחממים תנור ל–180 מעלות. בתום התפיחה מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה ויוצרים חריץ בחלקם העליון בעזרת סכין. מעבירים לתנור ואופים כ–20 דקות עד שפני המאפים קשות למגע. מוציאים מהתנור ומצננים כ–20 דקות לפני החיתוך (המאפים זקוקים למנוחה).