מתכון

לינגוויני עם סרדינים וקליפת לימון

מנה נפלאה בפשטותה מדרום איטליה

פברואר 2020
לינגוויני עם סרדינים וקליפת לימון של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
לינגוויני עם סרדינים וקליפת לימון של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הסרדינים הטריים מצויים בחורף בשפע ודי קל לנקות אותם אפילו לבד. אם אתם מתקשים, חפשו סרטון הדגמה ביוטיוב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מניחים פלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בכף שמן זית, תימין ומלח.

3

אופים 20 דקות או עד לריכוך מלא. מעבירים לשקית אטומה ל-10 דקות.

4

קולפים וחותכים לרצועות דקות לאורך.

5

מבשלים פסטה בסיר עם שפע מים רותחים מעט מומלחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.

6

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. ממליחים סרדינים וצורבים אותם על צד הבטן כדקה. מוציאים לנייר סופג.

7

מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית ושום ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים את הפלפלים, שאטה, אורגנו וקליפת לימון ומאדים 30 שניות עד שעולה ניחוח.

8

מוסיפים יין ומאדים עד שנותרת במחבת כמות של כף אחת. מוסיפים את הפסטה, כוס מנוזלי הבישול שלה ואת הסרדינים. מערבבים בעדינות, ממליחים ומגישים.