מתכון

לפתן נקטרינות עם קרם פרש

אוקטובר 2019
2 דירוגים
לפתן נקטרינות עם קרם פרש של יאיר יוספי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
לפתן נקטרינות עם קרם פרש של יאיר יוספי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הקינוח הזה דורש מעט היערכות, אבל הוא קליל, כיפי ומושלם לאירוח

מתחילים בהשריית הנקטרינות בסוכר ובתבלינים למשך לילה ומבשלים אותן מעט לריכוך ולהסמכת הנוזלים. מגישים על ערימה ענקית של קרם פרש (או קצפת). אפשר להחליף את הנקטרינות במשמשים, דובדבנים או אפרסקים.

מכינים קרם פרש: מערבבים שמנת ורוויון בקערה ומכסים בניילון נצמד. משאירים מחוץ למקרר 12 שעות כדי שהתערובת תתחיל לתסוס. מעבירים את התערובת לבד חיתול ותולים מעל קערה במקרר למשך 48 שעות. התערובת תצטמצם בחצי ויתקבל קרם חמצמץ וסמיך, שיישמר במקרר עד 5 ימים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים קוביות של נקטרינות בסיר עם תימין ופלפל שחור ומפזרים סוכר. משרים למשך לילה במקרר להגרת נוזלים.

2

מבשלים את הנקטרינות בסירופ שנוצר במהלך הלילה על להבה נמוכה כ-30 דקות עד שהן מתרככות והסירופ מסמיך מעט. מצננים.

3

עורמים 3-2 כפות קרם פרש בקערות הגשה, מניחים עליהן מלפתן הנקטרינות ומגישים.