מתכון

מאפה קמח מלא ופקאנים

3 דירוגים
מאפה מקמח מלא ופקאנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מאפה מקמח מלא ופקאנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הסוד של המאפה הזה הוא בבצק, בזמן ההתפחה הארוך ובקיפולים. אמנם הוא מבוסס על קמח מלא בלבד אבל הוא יוצא אוורירי

מחבת ברזל בקוטר 24 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לחמאת שמן זית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים שמרים במים ומערבבים. מוסיפים קמח, דבש ענבים, מלח ומערבבים. מוסיפים שמן זית ומערבבים. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, מכסים במגבת רטובה ומתפיחים כ־30 דקות.

מכינים חמאת שמן זית

2

ממיסים חמאת קקאו, מערבבים עם שמן זית ומניחים בצד.

3

משטחים את הבצק על משטח למלבן בגודל 20X15 ס”מ. מורחים את פני הבצק בחמאת שמן זית, מערבבים את הפקאנים עם קינמון וסוכר קוקוס ומפזרים מחצית מהתערובת על הבצק. מפזרים מעל מעט מעלי הזעתר.

4

מקפלים את צד ימין של הבצק למרכז ואת צד שמאל למרכז ואז מקפלים לחצי ומעבירים למקרר לחצי שעה.

5

מרדדים את הבצק שוב למלבן בגודל 20x15 ס”מ, מורחים את פני הבצק בחמאת שמן זית, מפזרים את תערובת האגוזים הנותרת ואת עלי הזעתר שנותרו, מגלגלים לגליל וחותכים לחתיכות באורך 5 ס״מ.

6

משמנים מחבת ברזל ומניחים בה את השבלולים. מתפיחים כ־40 דקות.

7

מחממים תנור ל־200 מעלות ואופים 15־18 דקות עד שהמאפה שחום. מזגגים בדבש ענבים.