אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים וגם לשחק עם נבחרת התבלינים לפי הטעם האישי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIRלבצק
לרוטב פיצה (אפשר להשתמש גם ברוטב קנוי)
לטופינג
להברשה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה חלב, ביצים, שמרים וסוכר. מוסיפים קמח ומלח וממשיכים ללוש להיווצרות בצק. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים 7־8 דקות לבצק רך, שנפרד מדפנות הקערה.
2
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים אותו, מכסים ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח.
מכינים את רוטב הפיצה
3
חורצים שני חתכים בצורת איקס בתחתית כל עגבניה. מביאים לרתיחה מים בסיר גדול וחולטים את העגבניות חצי דקה־דקה. מסננים ומעבירים למי קרח. מקלפים וחותכים לקוביות גסות.
4
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את העגבניות ושום כ־10 דקות תוך כדי ערבוב לריכוך. מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים כ־10 דקות נוספות על להבה נמוכה לרוטב אחיד.
5
טוחנים בבלנדר או מעבד מזון לתערובת אחידה ומצננים לטפמרטורת החדר.
6
מרדדים את הבצק למלבן בעובי כחצי ס"מ, מורחים את הרוטב ומפזרים גבינות. חותכים למלבנים לפי רוחב וגובה תבנית אינגליש קייק, מעמידים בתוכה (כמו ספרים על מדף), מכסים ומתפיחים כשעה.
7
מחממים תנור ל־180 מעלות.
8
מברישים את המאפה בביצה ואופים 25־30 דקות להשחמה. מברישים בשמן זית ומגישים.