מתכון

תלוש ת'פיצה

מתכון פשוט על התפר שבין פיצה ללחמניות אישיות, שכיף לתלוש ישירות מהתבנית, בלי להתעסק עם חיתוכים

5,431 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
  • בורקס פיצה משפחתי של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
    בורקס פיצה משפחתי של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
  • בורקס פיצה משפחתי של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
    בורקס פיצה משפחתי של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
  • תבנית אינגליש קייק
  • כשעה + כשלוש שעות התפחה
  • קל
  • כשר
  • אפייה

אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים וגם לשחק עם נבחרת התבלינים לפי הטעם האישי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק

לרוטב פיצה (אפשר להשתמש גם ברוטב קנוי)

לטופינג

להברשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה חלב, ביצים, שמרים וסוכר. מוסיפים קמח ומלח וממשיכים ללוש להיווצרות בצק. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים 7־8 דקות לבצק רך, שנפרד מדפנות הקערה.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים אותו, מכסים ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח.

מכינים את רוטב הפיצה

3

חורצים שני חתכים בצורת איקס בתחתית כל עגבניה. מביאים לרתיחה מים בסיר גדול וחולטים את העגבניות חצי דקה־דקה. מסננים ומעבירים למי קרח. מקלפים וחותכים לקוביות גסות.

4

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את העגבניות ושום כ־10 דקות תוך כדי ערבוב לריכוך. מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים כ־10 דקות נוספות על להבה נמוכה לרוטב אחיד.

5

טוחנים בבלנדר או מעבד מזון לתערובת אחידה ומצננים לטפמרטורת החדר.

6

מרדדים את הבצק למלבן בעובי כחצי ס"מ, מורחים את הרוטב ומפזרים גבינות. חותכים למלבנים לפי רוחב וגובה תבנית אינגליש קייק, מעמידים בתוכה (כמו ספרים על מדף), מכסים ומתפיחים כשעה.

7

מחממים תנור ל־180 מעלות.

8

מברישים את המאפה בביצה ואופים 25־30 דקות להשחמה. מברישים בשמן זית ומגישים.