מתכון

מאפינס פולנטה עם עגבניות מיובשות, זיתים ופסטו

מרץ 2020
5 דירוגים
מאפינס פולנטה עם עגבניות מיובשות, זיתים ופסטו של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
מאפינס פולנטה עם עגבניות מיובשות, זיתים ופסטו של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

האיטלקים משלבים את קמח הפולנטה גם בבלילות של מאפים ואפילו עוגות כדי לקבל את המרקם הגס והמחוספס הזה של לחם תירס

גיוונים

• מתבלים את תערובת הלביבות: מוסיפים כף טפנאד (או זיתים שחורים קצוצים) ומוסיפים כף בצל ירוק/עירית קצוצים.

• מחליפים את הטונה ב-150 גרם סלמון מעושן קצוץ דק.

• לגרסת פרווה מוותרים על הקוטג’.

תבנית שקעים של קאפקייקס

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

מערבלים בקערת מיקסר חמאה, ביצים ושמנת חמוצה.

3

בקערה אחרת מערבבים קמח, קמח פולנטה, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.

4

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים קלות.

5

יוצקים לשקעים מרופדים בעטרות נייר עד 2/3 גובהם.

6

אופים כ-15 דקות עד שהמאפינס תפוחים ויציבים. מגישים חמים או בטמפ’ החדר.