מתכון

מאפינס קוטג'

נשנוש מעולה וטעים שיסגור את הפינה, וגם הילדים ישתגעו עליו

93,970 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
מאפינס תירס. צילום: shutterstock
מאפינס תירס. צילום: shutterstock

כמה כבר אפשר לאכול חביתה וטוסט לארוחת ערב? עקרונית התשובה היא 'הרבה', אבל אם אנחנו בענייני גיוון כדאי ללכת על המתכון הזריז הזה למאפינס קוטג'. הם קטנים, טעימים ויסגרו לכן את הפינה בלי הרבה מאמץ. למחרת תוכלו לקחת אותם אתכן לעבודה או לתת לילדים בתור גיוון במקום כריך.

טיפ: לגיוון אפשר להוסיף לתערובת 2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות או 1/2 כוס תרד חלוט, סחוט וקצוץ.

60 מאפינס בקוטר 3 ס"מ או ל-36 מאפינס בקוטר 7 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את הביצים והיוגורט. מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבוב ידני עד קבלת תערובת אחידה.

2

משמנים תבניות שקעים וממלאים כל שקע בתערובת עד מחצית מגובהו. מפזרים את גבינת הקשקבל המיועדת לציפוי על כל מאפה, זורים מעט שומשום ואופים במשך 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהמאפים תופחים, מזהיבים וקפיציים למגע.