מתכון

מאפי גבינה כחולה עם תרד, תותים ואגוזי לוז

פברואר 2020
1 דירוגים
מאפי גבינה כחולה עם תרד, תותים ואגוזי לוז של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
מאפי גבינה כחולה עם תרד, תותים ואגוזי לוז של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

מאפים מלוחים שמזכירים בצורתם גביניות מלאים בסלט קטן של תרד, גורגונזולה מפוררת, תותים ואגוזי לוז

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר ופפריקה בקערת מיקסר, מוסיפים מים ושמן בהדרגה ומערבלים עם וו לישה. מוסיפים מלח ולשים 10 דקות לקבלת בצק רך ודביק מעט.

2

עוטפים את הקערה כולה בניילון, מעמידים במקום חמים ומתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח.

מכינים את המלית

3

מאדים תרד במחבת יבשה עד שהוא מאבד את נפחו. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים.

מעצבים, ממלאים, מתפיחים שוב ואופים

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח וחובטים בו מעט להוצאת אוויר. מרדדים למלבן בגודל 25×40 ס”מ בערך. מחלקים את המלבן ל- 9 ריבועים בגודל 10 ס”מ בערך ומניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית. תופסים שני קצוות מנוגדים ומצמידים אותם זה לזה (כמו בגביניות).

5

מסדרים את הריבועים הממולאים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 20 דקות.

6

מחממים תנור ל-200 מעלות.

7

מברישים את הריבועים במעט שמן.

8

אופים 25 דקות או עד שהמאפים זהובים-שחומים. מצננים על רשת.

9

אוכלים באותו יום או מקפיאים. לפני ההגשה מחממים 5-4 דקות ב- 200 מעלות (אין צורך להפשיר).