מתכון

מדלוקה – חיתוכיות קדאיף נבלוסי

המדלוקה מבוססת על בצק כנאפה נבלוסי, שהוא למעשה שערות קדאיף קצוצות דק מאוד, שאפשר להשיג במעדניות הערביות

2,756 בשלנים התעניינו במתכון זה
  • מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
    מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
  • מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
    מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
  • מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
    מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל

קישטה הוא קרם חלב מהמטבח הערבי האזורי המשמש להכנת ומילוי קינוחים שונים.

עבור תבנית בגודל 40X60 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים בסיר את הבצק עם המים והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קינמון ומי ורדים, מערבבים ומסירים מהאש.

2

יוצקים את הבצק לתבנית, מצננים, מוזגים קישטה ומקשטים בפיסטוקים ובאגוזים. אפשר להמשיך לבנות שכבות - מורחים עוד שכבה של קישטה ועליה מפזרים עוד פיסטוקים ואגוזים וכן הלאה. חותכים את המדלוקה לריבועים.