מתכון

מוסטרדה תפוחים ותמרים בחרדל

ההשראה לשילוב הלא שגרתי הזה הוא המוסטרדה האיטלקית, שהוספתי אליה תמרים טריים

אוגוסט 2021
צ'אטני תפוחים ותמרים בחרדל של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן
צ'אטני תפוחים ותמרים בחרדל של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן

ההשראה לשילוב הלא שגרתי הזה מגיעה מטיול שעשיתי באומבריה שבאיטליה. המארחת שלנו הגישה לשולחן גבינות עם מוסטרדה – מעין צ'אטני איטלקי של תפוחים בחרדל – ומיד התאהבתי בקונספט. כאן הוספתי לה תמרים והפכתי אותה לממרח בלתי נשכח, שאפשר להגיש לצד חלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה תמרים ותפוחים. מוסיפים מיץ לימון, מערבבים, מכסים את הקערה ומשאירים בצד ל־30 דקות.

2

מעבירים את תכולת הקערה לסיר קטן, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ־30 דקות, עד שהתפוחים מתרככים והנוזל נעשה סמיך. מדי פעם מזיזים את הסיר כדי שהכול יתערבב.

3

מוסיפים אבקת חרדל, חרדל, מלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית וסוכר ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי, אפשר להוסיף קצת מים רותחים. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 10־15 דקות, עד קבלת ריבה עם חתיכות פרי.

4

מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר עד 3 שבועות.

טיפ: מומלץ להגיש את המוסטרדה עם גבינות קשות או למרוח אותה על עוף ולצלות בתנור.