מתכון

מוסקה טלה עם סלט מלפפונים

אוגוסט 2010
1 דירוגים
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

מנות אישיות של מאפה חצילים מעט פריך מבחוץ ומאוד רך מבפנים, ממולא בראגו בשר טלה עם שכבה נדיבה של בשאמל

לבשאמל מוסיפים גבינת קופילטרי, שנותנת מין חריפות ומליחות והופכת את הבשאמל למעניין יותר, אך אפשר להחליף אותה בקשקבל.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למוסקה:

לבשאמל:

לסלט מלפפונים:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבשר:

1

מחממים סיר רחב עם 3-2 כפות שמן זית ומטגנים בצל 4 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים בשר, מפוררים בעזרת כף ומטגנים אותו 5-4 דקות עד שצבעו משתנה. מתבלים במלח, פלפל ושום.

2

מוסיפים יין, צ'ילי ועגבניות מרוסקות ומבשלים 6-4 דקות כדי לצמצם מעט את הנוזלים. יוצקים ציר ומבשלים כשעה ללא מכסה עד שהנוזלים מתאדים לחלוטין.

מכינים בשאמל:

3

ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח וטורפים בעזרת מטרפה. יוצקים חלב בהדרגה ותוך כדי טריפה ומבשלים עד שהבשאמל מסמיך ומבעבע.

4

מסירים מהכיריים, מוסיפים גבינה, טורפים עד שהיא נטמעת ומצננים. מוסיפים ביצים ותבלינים וטורפים לקבלת בשאמל חלק.

מכינים את החצילים:

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.

6

מכסים את פרוסות החצילים במי מלח ומשרים למשך 10 דקות עד שהמים משחירים מעט. שוטפים ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג.

7

מסדרים את פרוסות החצילים בתבניות, מברישים בשמן ומתבלים במלח ופלפל.

8

אופים כ-15 דקות עד שהפרוסות מזהיבות מעט ומצננים מעט. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

מרכיבים ואופים:

9

 מסדרים בתבנית 6 רינגים בקוטר 10 ס"מ ומרפדים כל אחד ב-6-5 פרוסות חציל בחפיפה וכך שיגלשו מהרינג. יוצקים לתחתית כף בשאמל ומסדרים מעל בשר עד גובה הרינג. מניחים מעל עוד כף בשאמל וסוגרים עם שולי פרוסות החציל, כך שיכסו הכל כמו מעטפה.

10

אופים 20 דקות עד שהמאפים מזהיבים.

בינתיים מכינים סלט מלפפונים:

11

מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה:

12

 מחלצים את המאפים מהרינגים ומניחים על צלחות הגשה. מפזרים מעל גבינת קופילטרי ומניחים בצד 3-2 כפות סלט מלפפונים.