מתכון

מוס יוגורט עם אננס צלוי בסירופ יוזו

מעבר לחמיצות ההדרית שלו, ליוזו (מיץ ליים יפני משובח ויקר) יש גם מליחות עדינה ובכך ייחודו

10,036 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
מוס יוגורט עם אננס צלוי בסירופ יוזו. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מוס יוגורט עם אננס צלוי בסירופ יוזו. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

כאן שידכתי אותו לאננס, כדי שהוא יאזן יפה את המתיקות של הפרי. את ציפוי הקדאיף כדאי להכין ממש לפני ההגשה, כדי שהאטריות יישארו פריכות.

שימו לב להכנת המתכון דרוש יוגורט מצומצם שהכנו אורכת לילה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוס יוגורט

לאננס צלוי בסירופ יוזו

לקדאיף

אופן ההכנה

מכינים מוס יוגורט

1

שמים יוגורט בבד חיתול ומניחים מעל מסננת למשך הלילה. יתקבלו כ-300 גרם יוגורט דחוס.

2

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.

3

מערבבים את היוגורט בקערה עם אבקת סוכר ומקפלים את הקצפת פנימה בעדינות. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

מכינים אננס צלוי

4

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

5

שמים אננס בקערה עם כל החומרים למעט הסוכר ומערבבים. מעבירים לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.

6

צולים 15 דקות ומעלים את הטמפ' ל- 200 מעלות. מסירים את רדיד האלומניום ומפזרים את הסוכר על האננס. צולים 10 דקות עד הזהבה.

7

מצננים לטמפ’ החדר ומוציאים את הלמון גראס.

8

שמים 2 כפות מקוביות האננס בכוס הגשה. יוצקים מעל מוס יוגורט עד 3/4 גובה הכוס ושומרים מכוסה במקרר. מכינים כך את כל הכוסות.

לפני ההגשה מכינים ציפוי אטריות קדאיף

9

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

10

פותחים את הקדאיף בעזרת הידיים ומניחים בקערה. מפזרים על הקדאיף אבקת סוכר ומערבבים שוב בעזרת הידיים עד שאבקת הסוכר עוטפת את כל האטריות. יוצקים מעל חמאה ומערבבים עד שכל האטריות מצופות בחמאה. מסדרים את האטריות בתבנית בשכבה אחידה.

11

אופים כ- 10 דקות עד שהאטריות זהובות ופריכות. רצוי מפעם לפעם לסובב את המגש בתנור לאפייה אחידה. מצננים.

12

מניחים חופן קדאיף על היוגורט בכל כוס ומגישים.