מתכון

מוס שוקולד אוורירי בניחוח קפה ותפוז

נובמבר 2019
1 דירוגים
מוס שוקולד-קפה-תפוז של שף יאיר יוספי | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
מוס שוקולד-קפה-תפוז של שף יאיר יוספי | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

לקבלת קינוח רב-שכבתי אפשר להוסיף נתחי מרנג וגנאש שוקולד

הקינוח האהוב הזה זכה לכל כך הרבה גרסאות, עד שכבר קשה לזכור שהמקור שלו הוא בצרפת של המאה ה- 1 . בגרסה המקורית משתמשים בביצים חיות, אבל אני מחליף אותן בשמנת מתוקה. אני גם מוותר על הסוכר ומעדיף להותיר את המוס עם טעם טבעי ומריר של שוקולד. מדי פעם אני משדרג עם מרקמים וטעמים שמפיחים בו חיים חדשים – כאן עם אספרסו ותפוזים.

12 מנות של 120 מ”ל או לקערה מרכזית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים דפי ג’לטין במים למשך 5 דקות לריכוך.

2

ממיסים שוקולד על בן מארי או במיקרוגל למרקם חלק ונוזלי.

3

מביאים חלב, אספרסו, מיץ וקליפת תפוז לרתיחה עדינה בסיר ומסירים מהכיריים. סוחטים את דפי הג’לטין ממים, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.

4

יוצקים את תערובת החלב והג’לטין בהדרגה (שליש כמות בכל פעם) דרך מסננת לסיר עם השוקולד המומס תוך כדי טריפה נמרצת. מערבבים במטרפה או בעזרת מוט ריסוק ידני לקבלת מרקם אחיד וחלק ומצננים לטמפ’ החדר.

5

מקציפים שמנת מתוקה 4-3 דקות לקבלת קצפת רכה ומקפלים לתערובת השוקולד בעדינות.

6

יוצקים או מזלפים את המוס לכלים אישיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 5 שעות עד שהמוס מתייצב.