מתכון

מוקפץ יונאני

אוגוסט 2019
2 דירוגים
מוקפץ יונאני של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל
מוקפץ יונאני של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל

יונאן הוא המחוז ממנו מגיעים העמים הלאים והתאים. על המטבח שלו ניכרת ההשפעה הסינית

ביונאן למשל שלא ממליחים ברוטב דגים אלא בסויה או במלח ומשלבים במנות הרבה ירקות כבושים. כאן למשל כרוב כבוש עז טעמים משמש כתבלין.

מתכון לכרוב סיני כבוש

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בווק או במחבת רחבה ועמוקה עד שהוא מתחיל לעשן. מוסיפים שום ושני סוגי צ'ילי ומקפיצים על אש גדולה תוך כדי ערבוב כ־2 דקות להזהבה. חשוב מאוד לא להשחים את השום.

2

מוסיפים כרוב ומקפיצים 2־3 דקות להזהבה. מוסיפים תרד מים או פאק בונג וכרוב כבוש ומקפיצים דקה נוספת עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים סויה ופלפל לבן ומקפיצים כדקה עד שהרוטב מצטמצם לכ־3/4 מהכמות. ממליחים במידת הצורך.