מתכון

מחבת ירקות, גבינה וביצים בגראם מסאלה

למרות הנוכחות של תערובת הגראם מסאלה זו לא מנה עם טעם הודי מובהק, אלא מעין שקשוקה מלאה ירקות עם ניחוח עשיר

מחבת ירקות, גבינה וביצים בגראם מסאלה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
מחבת ירקות, גבינה וביצים בגראם מסאלה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

הגראם מסאלה לא אוהבת בישול ממושך (היא עלולה להפוך למרירה), לכן אל תבשלו אותה יותר מ- 5 דקות.

למתכון לגראם מסאלה ביתי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת גדולה ועמוקה עם שמן, בצל, ג'ינג'ר ושום ומאדים דקה-שתיים עד שהבצל רך. מוסיפים פרחי כרובית ומאדים 5 דקות לריכוך. אם הכרובית מתחילה להידבק לתחתית, מוסיפים מעט מים.

2

מוסיפים חלב קוקוס ותבלינים, מערבבים וטועמים. מוסיפים תרד ועגבניות ומבשלים דקה-שתיים עד שהם מתרככים מעט.

3

מוסיפים גראם מסאלה ומערבבים. מוסיפים ביצים וגבינה ומבשלים 5-3 דקות עד שהגבינה סופגת מעט רוטב והביצים מתבשלות לטעמכם.