מתכון

מטבל ארטישוק ירושלמי

פברואר 2020
מטבל ארטישוק ירושלמי של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב
מטבל ארטישוק ירושלמי של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב

בבראנץ' סופ"ש חורפי או כמזאט בארוחת שישי, זהו ממרח ממכר שקשה להפסיק לנגב ממנו

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים היטב ברדיד אלומיניום ואופים כ־40 דקות עד שהירקות רכים.

2

מעבירים את הירקות למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי טחינה, את נוזלי הצלייה עד שמגיעים למרקם הרצוי. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור. מגישים בטמפרטורת החדר. שומרים בצנצנת סגורה במקרר עד 4 ימים.