מתכון

מיני אוזני המן במילוי ריבת אגסים

ינואר 2019
4 דירוגים
אוזני המן במילוי ריבת אגסים של מאפיית לחם יין. צילום: בועז לביא
אוזני המן במילוי ריבת אגסים של מאפיית לחם יין. צילום: בועז לביא

מאפיית לחם יין מגישה מתכון לאוזני המן נפלאות במילוי ריבת אגסים, שעלולה להתחסל הרבה לפני שתתחילו למלא את הבצק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לריבה

לבצק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לריבה

1

קולפים את האגסים וחותכים לפלחים. מכניסים את כל המרכיבים לסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה וחצי. מצננים.

2

לאחר שהריבה התקררה, מוציאים את מקל הוניל והקינמון וטוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם משחתי.

לבצק

3

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

4

מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומעבדים קלות, רק עד לקבלת בצק פירורי.

5

מוסיפים את הביצים ומעבדים קלות.

6

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקרור של שעה וחצי לפחות.

להרכבה

7

מרדדים את הבצק לעובי של 4 ס"מ וקורצים עיגולים.

8

מניחים את העיגולים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים במרכז העיגול מעט מריבת האגסים. מקפלים למשולשי אוזן המן.

9

אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 במשך 10-12 דקות (מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות בזמן האפייה עצמה). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.