מתכון

מיני פרעצלים

נובמבר 2016
מיני פרעצלים. צילום: דניאל לילה
מיני פרעצלים. צילום: דניאל לילה

כדורי אנרגיה שכיף לנשנש לאורך כל היום

בת חן: "בדניאל בולו הגשנו מנה של גרבלעקס עם מיני פרעצלים, שבשבילי היו כדורי אנרגיה. הייתי מנשנשת אותם לאורך היום, כי למי היה בכלל זמן לאכול בישיבה." הפרעצלים האלה קלים במיוחד להכנה – הבצק ידידותי, אין צורך בהתפחה וגם על שלב הבישול אפשר לדלג (מקבלים תוצאה מעט יבשה ובהירה יותר).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

לתמיסה:

להברשה וציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים מים, שמרים ודבש בקערת מיקסר ומערבבים עם כף עץ. מניחים ל-2 דקות עד שמופיעות בועות קטנות.

2

מוסיפים קמח ומלח ולשים בעזרת וו הלישה כ-6 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.

בינתיים מכינים את התמיסה:

3

מביאים מים וסודה לשתייה לרתיחה בסיר גדול.

מכינים את הפרעצלים:

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק גליל ארוך ודק בקוטר כ-2 ס”מ וחותכים כל גליל לפרוסות בעובי כ-3 ס”מ בעזרת קלף מתכת או סכין חדה.

5

מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

מטילים את חתיכות הבצק למים הרותחים ב-4 מחזורים ומבשלים כ-45 שניות עד שהם תופחים וצפים. מוציאים לתבנית בעזרת כף מחוררת.

7

מברישים בחמאה ומלח ואופים כ-13 דקות להשחמה.