מתכון

מיני פרעצלים

נובמבר 2016
9 דירוגים
מיני פרעצלים. צילום: דניאל לילה
מיני פרעצלים. צילום: דניאל לילה

כדורי אנרגיה שכיף לנשנש לאורך כל היום

בדניאל בולו הגשנו מנה של גרבלעקס עם מיני פרעצלים, שבשבילי היו כדורי אנרגיה. הייתי מנשנשת אותם לאורך היום, כי למי היה בכלל זמן לאכול בישיבה. הפרעצלים האלה קלים במיוחד להכנה – הבצק ידידותי, אין צורך בהתפחה וגם על שלב הבישול אפשר לדלג (מקבלים תוצאה מעט יבשה ובהירה יותר).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

לתמיסה:

להברשה וציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים מים, שמרים ודבש בקערת מיקסר ומערבבים עם כף עץ. מניחים ל-2 דקות עד שמופיעות בועות קטנות.

2

מוסיפים קמח ומלח ולשים בעזרת וו הלישה כ-6 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.

בינתיים מכינים את התמיסה:

3

מביאים מים וסודה לשתייה לרתיחה בסיר גדול.

מכינים את הפרעצלים:

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק גליל ארוך ודק בקוטר כ-2 ס”מ וחותכים כל גליל לפרוסות בעובי כ-3 ס”מ בעזרת קלף מתכת או סכין חדה.

5

מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

מטילים את חתיכות הבצק למים הרותחים ב-4 מחזורים ומבשלים כ-45 שניות עד שהם תופחים וצפים. מוציאים לתבנית בעזרת כף מחוררת.

7

מברישים בחמאה ומלח ואופים כ-13 דקות להשחמה.