מתכון

מלבי עשיר עם רוטב שסק

אפריל 2019
1 דירוגים
מלבי עשיר עם רוטב שסק של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
מלבי עשיר עם רוטב שסק של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

המלבי מוגש עם רוטב שסק שהצבע והריח שלו מסמלים בעיניי את האביב

את המלבי אני מכין מתערובת של חלב ושמנת כדי לקבל מרק עשיר שמזכיר פנקוטה. אני חולט בתערובת תבלינים שמוסיפים המון טעם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים חלב ושמנת מתוקה בסיר. מוציאים כוס אחת מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים אליה קורנפלור ומערבבים.

2

מוסיפים לחלב והשמנת שבסיר סוכר, לואיזה, הל ווניל ומביאים לסף רתיחה.

3

מעבירים מצקת מהתערובת החמה לתערובת החלב והקורנפלור ומערבבים (להשוואת טמפרטורות).

4

מוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור הפושרת לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה 5־7 דקות עד שהתערובת מסמיכה והערבוב הופך לקשה (אבל עדיין אפשרי).

5

 מסננים את התערובת ומעבירים לכלי הגשה אישיים. מצננים, מכסים ומעבירים למקרר ל־1/2 שעה לפחות.

מכינים סירופ שסק:

6

מרתיחים מים וסוכר עם השסק, מקטינים את האש ומבשלים כ־25 דקות (ללא כיסוי ובלי לערבב) עד שהנוזל מסמיך והופך לסירופ צמיגי.

7

בהגשה מניחים כף או שתיים מסירופ השסק בכל קערית מלבי.