את המלבי אני מכין מתערובת של חלב ושמנת כדי לקבל מרק עשיר שמזכיר פנקוטה. אני חולט בתערובת תבלינים שמוסיפים המון טעם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ
אופן ההכנה
1
מערבבים חלב ושמנת מתוקה בסיר. מוציאים כוס אחת מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים אליה קורנפלור ומערבבים.
2
מוסיפים לחלב והשמנת שבסיר סוכר, לואיזה, הל ווניל ומביאים לסף רתיחה.
3
מעבירים מצקת מהתערובת החמה לתערובת החלב והקורנפלור ומערבבים (להשוואת טמפרטורות).
4
מוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור הפושרת לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה 5־7 דקות עד שהתערובת מסמיכה והערבוב הופך לקשה (אבל עדיין אפשרי).
5
מסננים את התערובת ומעבירים לכלי הגשה אישיים. מצננים, מכסים ומעבירים למקרר ל־1/2 שעה לפחות.
מכינים סירופ שסק:
6
מרתיחים מים וסוכר עם השסק, מקטינים את האש ומבשלים כ־25 דקות (ללא כיסוי ובלי לערבב) עד שהנוזל מסמיך והופך לסירופ צמיגי.
7
בהגשה מניחים כף או שתיים מסירופ השסק בכל קערית מלבי.