מתכון

ממרח עדשים וחצילים

ממרח המתבסס על סלט חצילים בטעם כבד שגם קרניבורים מושבעים יהנו ממנו

יוני 2017
ממרח חצילים ועדשים. צילום: דניאל לילה
ממרח חצילים ועדשים. צילום: דניאל לילה

מכירים חציל בטעם כבד קצוץ? הממרח הזה מתבסס על אותו רעיון, רק שכאן מתווספות עדשים שמעשירות את המרקם ואגוזי מלך שבתום הטחינה נותנים לממרח חמאתיות קטיפתית. ויש גם תערובת של בצל ירוק ובצל מטוגן, שמוסיפים מתיקות מעקצצת. גם קרניבורים ייהנו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

ממליחים חצילים וצולים כ-40 דקות עד שהם מתייבשים, פריכים ומשחימים מאוד.

3

בינתיים מבשלים עדשים שחורות בשפע מים לא מומלחים על להבה בינונית כ-30 דקות עד לריכוך. שומרים 1/2 כוס ממי הבישול ומסננים.

4

מטגנים בצל במחבת עם 3-2 כפות שמן זית על להבה בינונית כ-12 דקות עד שהבצל משחים ומפריש נוזלים. מוסיפים שום ומטגנים עוד חצי דקה.

5

שמים את החצילים, העדשים, הבצל המטוגן ושום במעבד מזון (אם יש ויטמיקס, הכי טוב). מוסיפים אגוזים, פטרוזיליה, בצל ירוק ותבלינים וטוחנים בפולסים כ-1/2 דקה למחית גסה מאוד.

6

מוסיפים שמן זית בהדרגה תוך כדי טחינה עד לקבלת מחית גסה אך אחידה. אם המחית דחוסה מדי, מוסיפים מעט ממי הבישול ששמרנו.

7

שומרים עד 3 ימים בקופסה אטומה במקרר.