מתכון

ממרח שעועית

הממרח משמש באינספור מנות מקסיקניות, ובטאקו הוא מהווה מצע חושני למרכיבים הנוספים

יוני 2019
ממרח שעועית. צילום: shutterstock
ממרח שעועית. צילום: shutterstock

המתכון כאן יניב כמות גדולה. מה שישאר בסוף המסיבה אפשר להקפיא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להקצפה לפני ההגשה

אופן ההכנה

1

שמים שעועית בסיר, יוצקים מים ומביאים לרתיחה עם כיסוי חלקי. מסירים את הקצף ומבשלים 15 דקות. מכבים את הלהבה ומניחים לשעתיים.

2

מדליקים את הלהבה, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד 15 דקות. אם השעועית רכה, ממשיכים לשלב הבא; אם היא קשה מדי, מניחים לשעתיים נוספות ומרתיחים שוב. השעועית צריכה להיות רכה אך לא להתפקע. מסננים ושומרים את מי הבישול.

3

מחממים שמן זית בסיר אחר, וכשהוא מתחיל לעשן מעט מוסיפים בצל. מטגנים 10 דקות עד שהוא משחים היטב ורק אז מוסיפים שום ומערבבים כמה שניות עד שעולה הריח. מוסיפים את השעועית ומטגנים-מערבבים על להבה גבוהה במשך 5 דקות. מוסיפים לסיר 2/3 מנוזלי הבישול, סלסה, חלפניו, מלח ותבלין ברביקיו, אם משתמשים.

4

מבשלים כמה דקות על להבה נמוכה תוך כדי מעיכת השעועית עד למרקם שיהיה נוח למרוח. מצננים. אם לא מגישים באותו יום, מעבירים לכמה מיכלים ושומרים במקפיא עד שישה חודשים ואפילו יותר (המרקם והטעם לא נפגמים כלל).

5

לפני ההגשה טורפים חצי מכמות הממרח עם שמנת או קרם קוקוס בעזרת מזלג או בבלנדר מוט לקבלת מרקם קטיפתי.

לפריחולס חגיגי

6

באותה שיטה מכינים פריחולס חגיגי: לכוס אחת של ממרח שעועית חם מוסיפים חופן קוביות קטנות של גבינת צ’דר. כדאי להקפיא מראש את הגבינה וכך במגע עם הממרח החמים היא תהפוך לחוטים בלי להתמוסס ולהיבלע לגמרי.

למטבל שעועית פיקנטי

7

למטבל שעועית פיקנטי, מדללים את הממרח בכמות כפולה של סלסה מכסיקנה.