מתכון

מסבחה מחצילים קלויים, טחינה וגרגרי חומוס

מנה כיפית וקלה להכנה שאפשר להגיש בשכבות או לערבב את המרכיבים יחד

מסבחה מחצילים קלויים, טחינה וגרגרי חומוס של חמודי חבשי (צילום: דניאל לילה)
מסבחה מחצילים קלויים, טחינה וגרגרי חומוס של חמודי חבשי (צילום: דניאל לילה)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים

לרוטב טחינה-יוגורט:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מניחים חצילים על להבה גלויה וקולים עד שעורם חרוך ובשרם רך. מצננים מעט וקולפים. קוצצים את הליבה או אם רוצים משאירים בפיסות גדולות.

2

מעבדים את כל חומרי רוטב הטחינה במוט ריסוק ידני (או במעבד מזון)

3

מניחים גרגרי חומוס בקערת הגשה מעט עמוקה. מסדרים מעל בשר חציל ויוצקים מעל טחינה. מזלפים שמן זית ומפזרים כמון, פפריקה ופטרוזיליה קצוצה

4

מכינים עד שעה מראש. אם נשאר סלט למחרת, מומלץ לערבב את השכבות, כדי לחבר בין הטעמים.