מתכון

מצה-פודינג עם תרד

מרץ 2019
5 דירוגים
מצה פודינג עם תרד של סבינה ולדמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
מצה פודינג עם תרד של סבינה ולדמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

פשטידה רכה, ממכרת וביתית. סבינה מוסיפה תרד בשביל הצבע והטעם

"אני לא זוכרת אותה ברמה של להרגיש את הטעם בפה, אבל אני יודעת שאהבתי אותה נורא," מספרת סבינה. "איליה, הבעל של אחות של סבתא שלי, היה מכין אותה כל פסח והיינו נוסעים מעפולה לפתח תקווה רק כדי לאכול אותה. הפשטידה של איליה היתה גבוהה, רכה, יפה וממכרת. כאן נתתי לפשטידה מראה מרושל וביתי, אבל הוספתי תרד בשביל הצבע והטעם. שימו לב: אם מכינים אותה לא בליל הסדר (אלא למשל לארוחת בוקר של היום שאחריו), אפשר וכדאי להחליף את מרק העוף בחלב.״

הכנה מראש: משרים את המצות בתערובת לילה לפני הארוחה. מרכיבים ואופים ביום ההגשה. מגישים בטמפ' החדר או חמימה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצל: מחממים שמן ובצל בסיר קטן על להבה בינונית כ-5 דקות או עד שמתחיל להישמע רחש הטיגון. מוסיפים קורט מלח, מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים את הסיר. מבשלים כ-15 דקות עד שהבצל מתרכך מאוד. מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים.

2

מגביהים ללהבה גבוהה ומטגנים 7-5 דקות עד שהבצל משחים אך לא מתייבש (בסיר יש עדיין נוזלים והמרקם מזכיר מעט מרקחת).

3

יום לפני ההגשה מכינים את התערובת: מניחים מצות ותרד בקערה. מתבלים במלח ומועכים ידנית עד שהתרד מאבד מעט נפח והמצות נשברות לפתיתים של 4-3 ס"מ. מוסיפים את הבצל ומערבבים.

4

טורפים ציר עוף וביצים בקערה נפרדת ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. יוצקים על המצות והתרד ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומשרים ללילה במקרר.

5

אופים ומגישים: מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית פיירקס בינונית.

6

מערבבים את התערובת ויוצקים לתבנית.

7

אופים כ-45 דקות עד להתייצבות והזהבה קלה.