מתכון

מקלובה סופריטו

יוני 2019
2 דירוגים
מקלובה סופריטו של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מקלובה סופריטו של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

קסמה של המנה בטעמים עמוקים כשל סופריטו: תבשיל עוף או בשר שמתחיל בטיגון תפו"א ומתבשל לאט עד לקבלת גוון חום עמוק

החיתוך של תפוחי האדמה לקוביות ולפרוסות תורם למראה העוגתי של המקלובה — בשכבה העליונה נוצרת שכבה של תפוחי אדמה שחומים מאוד שספגו את טעמי התבשיל כולו, ובתוך העוגה מסתתרות קוביות תפוחי אדמה עסיסיות לצד שוקי עוף שמתפרקים מהעצם. בקשו מהקצב לקטום את קצוות שוקי העוף למראה אסתטי יותר.

להכנת המנה הצטיידו בסיר בקוטר 24 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתערובת תיבול

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

פורסים 3 תפוחי אדמה לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מחממים במחבת 4-3 כפות שמן ומטגנים את הפרוסות משני הצדדים עד שהן זהובות. מעבירים את הפרוסות לצלחת מרופדת בנייר סופג ושומרים בצד. משאירים את המחבת עם השמן על הכיריים.

2

חותכים את שאר תפוחי האדמה לקוביות בגודל 3 ס"מ ומטגנים כ-10 דקות באותה מחבת עד שהן זהובות. מעבירים את הקוביות לצלחת מרופדת בנייר סופג ושומרים בצד. מוסיפים לאותה מחבת 3 כפות שמן, מחממים ומטגנים את הבצלים במשך 12-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהגלדים נפרדים והבצלים זהובים ורכים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מרכיבים ומבשלים את המקלובה

3

משמנים את הסיר בכף שמן, מניחים בתחתית עיגול נייר אפייה בקוטר הסיר ומשמנים אותו ב-2 כפות שמן נוספות. מסדרים פרוסות תפוחי אדמה בשכבה אחת, מסדרים מעל בשכבה אחת מחצית מכמות הבצלים, מחצית משיני השום השלמות והפרוסות, שכבה של שוקי עוף, שכבה של שאר הבצלים, שכבה של קוביות תפוחי אדמה, שכבה של שאר שיני השום ושכבה של אורז. מערבבים בקערה ציר עוף או מים עם כל התבלינים ודבש ומתקנים תיבול (התערובת צריכה להיות מלוחה ומתובלת מאוד). יוצקים בזהירות מעל האורז, מכסים בעיגול נייר אפייה בקוטר הסיר.

4

מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מכבים את הלהבה ומשהים כ-20 דקות לפחות. פותחים את הסיר, מסירים את נייר האפייה העליון ובודקים שכל הנוזלים נספגו והאורז מוכן. אם האורז לא מוכן, מוסיפים כ-1/2 כוס נוזלים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-15-10 דקות עד שהאורז מוכן.

מגישים

5

הופכים את הסיר בתנועה מהירה ובטוחה על צלחת הגשה גדולה או על מגש גדול, מקשטים בפטרוזיליה ונענע ומגישים.

להכנה מראש

6

אפשר להכין את המקלובה יום-יומיים מראש, לשמור במקרר ולפני ההגשה להוסיף 4-3 כפות מים ולחמם במשך 20-15 דקות על להבה נמוכה.