800 גרם צנצנת
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
חותכים נייר אפייה לעיגול בקוטר סיר בינוני-קטן שבו תתבשל המרמלדה. עושים חור קטן במרכז הנייר בעזרת שיפוד או שן של מזלג.
2
מביאים לרתיחה דבש ומיץ תפוזים בסיר קטן. מוסיפים מלח ופלפל (במינון נמוך כי הכל מצטמצם) ושומר, מכסים בנייר אפייה ובמכסה ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות עד שהשומר רך לגמרי, מתקבלת מרקחת סמיכה וכמעט לא נותרים נוזלים בסיר. מצננים.
3
שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד 2 לילות.