מתכון

מרציפן בציפוי שוקולד

מתכון בסיסי למרציפן, שאפשר לאכול אותו ככה, לצפות בשוקולד או לשלבו במנות אחרות

פברואר 2019
מרציפן בציפוי שוקולד של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מרציפן בציפוי שוקולד של רינת צדוק. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

טוחנים את מרכיבי המרציפן במעבד מזון במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בצקית.

2

מניחים את התערובת על נייר אפייה או ניילון נצמד, מכסים, מהדקים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

לציפוי

3

ממסים שוקולד וחמאת קקאו בבן מארי ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.

4

חותכים את המרציפן לקוביות בגודל 2 ס"מ ויוצקים עליהן את הציפוי. אפשר לגרר מעל קליפת תפוז.