מתכון

מרציפן פרסי

מתכון פשוט להכנת מרציפן פרסי מתוך הספר "מטבח פרסי"

מרץ 2019
מרציפן פרסי של רותם ליברזון מתוך הספר "מטבח פרסי". צילום: דן פרץ; סטיילינג: נורית קריב
מרציפן פרסי של רותם ליברזון מתוך הספר "מטבח פרסי". צילום: דן פרץ; סטיילינג: נורית קריב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

בקערה של מעבד מזון מניחים את השקדים ואבקת הסוכר ומעבדים בכמה לחיצות קצרות, עד לקבלת תערובת פירורית דקה. מוסיפים את מי הוורדים וממשיכים לעבד לבצק לח ויציב במרקם פלסטלינה.

2

בקערית שטוחה מניחים סוכר לבן. מגלגלים מבצק השקדים כדורים בגודל שזיף קטן ומעצבים לצורת תות או חרוטים דמויי לב

3

מגלגלים כל "תות" בצלחת הסוכר לציפוי מושלם ומניחים פסטוק במרכז הבסיס הרחב של ה"תות" כגבעול. מסדרים את המרציפן במעגל על צלחת הגשה.

4

אפשר להכין עד שבוע מראש ולשמור במקרר בכלי אטום.