החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציר ירקות
למרק
להגשה
אופן ההכנה
לציר ירקות
1
מחממים שמן בסיר על אש נמוכה, מוסיפים את הירקות הקצוצים לסיר ומטגנים 2-3 דקות.
2
מוסיפים מיד את המים ואת שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
3
לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל 30-35 דקות נוספות, מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים.
למרק
4
מכניסים לקערת המיקסר את הג'ינג'ר והשום וטוחנים אותם יחדיו למרקם של ממרח – מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
5
בסיר קטן מרתיחים את ממרח השקדים עם 100 מ"ל מים, ומניחים בצד.
6
ממסים במחבת את החמאה, מוסיפים את ממרח הג'ינג'ר והשום ומטגנים קלות.
7
מוסיפים את הקמח ומשחימים 3-4 דקות על אש נמוכה-בינונית תוך כדי ערבוב רציף – חשוב מאוד ליצור עיסה חלקה ללא גושים.
8
מרתיחים את ציר הירקות בסיר, מוסיפים את תערובת הקמח המטוגן ומערבבים היטב למניעת היווצרות גושים – המרק מוכרח להיות חלק.
9
מוסיפים את עיסת השקדים ומערבבים, מתבלים במלח וסוכר.
להגשה
10
מקשטים בשקדים הקלויים