מתכון

מרק בצל וכרשה

דצמבר 2015
4 דירוגים
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

מרק בצל כפרי קלאסי שיחמם כל לב בימי החורף הקרים. הגישו אותו לצד לחם קלוי עם גבינה

בשלב ראשון מקרמלים באיטיות בצל וכרשה במחבת. אחרי כן מוסיפים את הנוזלים הארומטיים: יין לבן, ציר עוף ויין פורט ומבשלים 20 דקות נוספות. לגרסה עשירה יותר משתמשים בציר בקר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המרק:

1

מחממים שמן זית וחמאה בסיר ומאדים בצל, כרשה ותימין על להבה קטנה עם כיסוי כ-25 דקות עד ריכוך. מסירים את הכיסוי, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד להזהבה.

2

יוצקים יין לבן ומאדים לגמרי. מוסיפים ציר או מים, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות לספיגת טעמים.

3

מוסיפים לסיר פורט ומבשלים 5 דקות. מפזרים גבינה קשה ופטרוזיליה (לא חובה).

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים לחם קלוי ומגישים:

5

מזלפים שמן זית על לחם, קולים בתנור חם עד הזהבה ומורחים בשום טרי. מפזרים מעט גבינה ומחזירים לתנור להתכה. מגישים לצד המרק.

גיוונים:

  • במקום תימין אפשר להשתמש במרווה.
  • במקום ציר עוף אפשר להשתמש בציר בשר, או מים.
  • במקום יין פורט אפשר להשתמש ביין שרי יבש