מתכון

מרק דגים עם אטריות ראמן

4 דירוגים
מרק דגים עם אטריות ראמן של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר
מרק דגים עם אטריות ראמן של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר

במתכון הזה שילבתי בין בויאבז למרק ראמן באמצעות אטריות ותיבול אסייתי, ולדעתי, היום הוא הגיע לכדי שלמות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציר דגים

לממרח צ'או צ'או (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לציר

1

מחממים שמן בסיר ומטגנים את כל הירקות עד שהם מזהיבים. מוסיפים את האדרות ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים ברנדי ומצמצמים את הנוזלים למחצית הכמות. מוסיפים את המים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כשעה. מתקנים תיבול. מסננים את הציר ומצננים.

לממרח

2

טוחנים את מרכיבי הממרח במעבד מזון או במכתש ועלי עד לקבלת ממרח אחיד.

למרק

3

מחממים שמן בסיר ומאדים שום, כרשה ושומר על אש קטנה. מניחים מעל את הדגים, מוסיפים את הציר ומרתיחים. מוציאים את הדגים. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים ברבע. מוסיפים בזיליקום, מלח ופלפל לבן ומערבבים. מתקנים תיבול.

4

מניחים בכל קערת הגשה נתח דג, אטריות (כ־150 גרם למנה) וגבעול באק צ'וי או מנגולד ומוזגים את המרק. מקשטים בבצל ירוק. מגישים את הממרח לצד המרק.