קערת השמש העולה
מרק ראמן
כך תכינו את המרק היפני המפורסם במגוון גרסאות
מרק הראמן נולד בסוף מלחמת העולם השנייה. חיילים יפנים חזרו מסין לארץ מולדתם בלי מקצוע או השכלה, אחרי שלמדו להכין את המאכל הסיני הלאומי – לו מיין (אטריות). ל’ ור’ ליפני הן כמעט זהות מה שיצר את המילה ראמן. כל יפני כזה שהכין מרק עם אטריות התאים את המרק למחוז שלו. בצפון למשל, בספורו, המכה (MECCA) של הראמן, יש מוצרי חלב והם מוסיפים קובית חמאה ותירס למרק המופלא שלהם, בשירהקאווה שבפוקושימה (מרכז המדינה) יש מים מינרלים ייחודיים שמייצרים אטריות עם מרקם נגיס האופייניות לאיזור ובקיפאון של טסובנה סמז’ה הוסיפו לציר כמויות אדירות של שומן חזיר ובצל חי, דרך גאונית לרפד את הגוף ואת הנפש. לפניכם מספר מתכוני ראמן.