מתכון

מרק דלעת סתווי

זהו אינו עוד מרק כתומים טחון עד חורמה, אלא ציר עוף ובקר עשיר מאוד עם טעמים מרוכזים ועמוקים המתבשל שעות ארוכות

ספטמבר 2019
מרק דלעת סתווי של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
מרק דלעת סתווי של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר

להגשה

אופן ההכנה

מכינים ציר

1

מחממים תנור למקסימום. מניחים עצמות בקר ואוסובוקו בתבנית וצולים כרבע שעה או עד שהן משחימות. הופכים את העצמות ומשחימים את הצד השני כרבע שעה. מעבירים לסיר גדול מאוד (הכי גדול שיש בבית).

2

צולים דלעת ובצלים באותה תבנית כ־20 דקות או עד שהם משחימים. מעבירים את הירקות לסיר שבו עצמות הבקר והאוסובוקו, מוסיפים כנפי עוף וממלאים במים עד לכיסוי מלא. מוסיפים שום וסלרי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־6־7 שעות. מקפים (מסירים עם כף) את הקצף שמצטבר למעלה במהלך הבישול.

3

מסירים מהאש, ומסננים את הציר פעמיים במסננת דקה (נפטרים מכל הבשר, העצמות והירקות). מעבירים את הציר לסיר שטוח קטן יותר. מניחים לציר להתקרר, ומסירים את כל השומן שמתגבש מעל.

מוסיפים דלעת ומגישים

4

מוסיפים לציר קוביות דלעת, מלח ופלפל שחור. מבשלים על להבה בינונית עד שקוביות הדלעת מתרככות. מגישים מיד.