שף אריק פורת מכין מרק כתום עם קריצה למטבחי המזרח הרחוק. את העוף חולטים בנוזלים מתובלים, שהופכים לבסיס ארומטי ומלא טעם למרק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הדלעת:
2
מניחים קוביות דלעת בתבנית. צולים 30 דקות לריכוך.
מכינים את המרק:
3
שמים בסיר מים, למון גראס, קפיר ליים, ג'ינג'ר, גזרים ומלח ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים על להבה נמוכה 15 דקות כדי שהטעמים ישתחררו למים.
4
מוסיפים חזה עוף ומבשלים 20 דקות ללא כיסוי עד שהעוף מבושל. מוציאים את העוף מהציר, מצננים ומפוררים לחוטים. את נוזלי הבישול מסננים במסננת דקה ושומרים בצד להמשך.
5
מחממים בסיר נפרד כ-2 כפות שמן ומטגנים בצל 5 דקות על להבה גבוהה להזהבה. מוסיפים את הדלעת הצלויה, נוזל קוקוס ואת נוזלי בישול העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 10 דקות למיזוג טעמים.
6
מרסקים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני או בבלנדר ומחזירים לסיר לחימום נוסף. מתקנים תיבול בעזרת מלח.
להגשה:
7
מחלקים את המרק לקערות הגשה. מפזרים רצועות עוף מבושל, קפיר ליים, פרוסות צ'ילי, בוטנים קצוצים ומעט עלי כוסברה.