מתכון

מרק דלעת וקוקוס עם עוף, בוטנים, צ'ילי וכוסברה

מרק קרמי סמיך ועשיר עם ניחוחות עדינים של תבלינים אסיאתיים

פברואר 2016
מרק תאילנדי. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מרק תאילנדי. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

שף אריק פורת מכין מרק כתום עם קריצה למטבחי המזרח הרחוק. את העוף חולטים בנוזלים מתובלים, שהופכים לבסיס ארומטי ומלא טעם למרק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הדלעת:

2

מניחים קוביות דלעת בתבנית. צולים 30 דקות לריכוך.

מכינים את המרק:

3

שמים בסיר מים, למון גראס, קפיר ליים, ג'ינג'ר, גזרים ומלח ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים על להבה נמוכה 15 דקות כדי שהטעמים ישתחררו למים.

4

מוסיפים חזה עוף ומבשלים 20 דקות ללא כיסוי עד שהעוף מבושל. מוציאים את העוף מהציר, מצננים ומפוררים לחוטים. את נוזלי הבישול מסננים במסננת דקה ושומרים בצד להמשך.

5

‏מחממים בסיר נפרד כ-2 כפות שמן ומטגנים בצל 5 דקות על להבה גבוהה להזהבה. מוסיפים את הדלעת הצלויה, נוזל קוקוס ואת נוזלי בישול העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 10 דקות למיזוג טעמים.

6

מרסקים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני או בבלנדר ומחזירים לסיר לחימום נוסף. מתקנים תיבול בעזרת מלח.

להגשה:

7

מחלקים את המרק לקערות הגשה. מפזרים רצועות עוף מבושל, קפיר ליים, פרוסות צ'ילי, בוטנים קצוצים ומעט עלי כוסברה.