לטעמים עשירים משתמשים במרק עוף מסונן תוצרת בית, מומלץ להכין כמות גדולה, לחלק ולהקפיא, כך שתוכלו לשלוף אותו בכל פעם בהתאם לנדרש. מתכון לציר עוף של ארז קומרובסקי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
כותשים היטב את התבלינים (פלפל שחור, כוכב אניס ואגוז מוסקט) בעלי ומכתש.
2
מחממים שמן זית בסיר על אש בינונית ומאדים כרשה רק עד שהיא שקופה. מוסיפים את תערובת התבלינים ומערבבים. מוסיפים פריקה, מערבבים ויוצקים ציר עוף. מתבלים במלח, מערבבים ומבשלים כ־30 דקות עד שהפריקה רכה.
3
קוצצים גס את עלי החסה, מוסיפים למרק, מערבבים ולאחר כדקה מסירים מהאש.